Tuesday, May 17, 2011

Movie Combo

Aha, dengan rasa boringg yang tersangat-sangat. aku dengan cousin-cousin ku plan tengok movie Fast Furious 5 & Kongsi. Dua-dua movie best! Love it. hehe. Fast 5 action movie paling best! paling aku sukak ni. hehe :) Bikin bdebar ni.. hehe :) KOngsi pun best. Lu Langsi Lu Mati. haha. bodok 2 cerita. banyak lawak lawak nya. hehe. tp c Sam x banyak laa buat lawak. yang satu pelakon 2 ja. xtaw siapa namanyaa 2. hehe :D


Thursday, May 12, 2011

NO MORE!

No more about Him. No more about Us. Saya suda melupakannya. Insyaallah ;) benar suda kali ni.. aku suda nampak kebenaran selama ini aku cari. Sekarang, aku sudah tidak mahu mengganggu dan diganggu. Tamat sudah cerita dikedai kopi. Nostalgia bersamanya sudah tamat.



THE END

Pinoy Drama & Movie

Sekarang aku menggilai movie filipino & drama nya. haha. semua sebab cerita MariMar la ni.. hehee.. I love them. Sweet ba.. geram tengok dorang 2.. hehehe... Semua movie dorang aku suda tengok.. hehhee.. sekarang dowloading Endless Love. Drama 2010 dorang. Tapi punya lambat tahap gaban. Tension aku tunggu ni. Xda benda buat di rumah. hanya mendownload, tengok movie. tah apa apa seja aku buat kan? hehe.





Semua story akan terupdate di sini

Satu per satu akan aku ceritakan kepada kalian semua ok. hehe. Aku baru seja habis final exam untuk semester 3 ni. aku dapat rasakan aku xkuat untuk ambil final 2.. aku pun xtaw la. makin banyak problem aku rasa. study pun xda. sem 1 & 2 sebulan sebelum exam suda bz study.. sem ni, aku xtaw laa apa akan jadi dengan result ku nanti. sebab xda study, esok ada paper baru bz2 study, itu pun rompang-rompang. macam mana x teruk masa jawab exam.. huhh... lepas 2 paper suda lari pegi labuan. hehe. mau rehatkan minda kunu, pegi tempat baru. kesian kan, labuan pun aku belum pegi. hehe :) tapi labuan best laa. kalau mau shopping, chocolate & perfume la. murah gilakkk ! aku pun xtaw mau cakap apa suda. macam semua aku mau. nasib laa ada krisis duit masa 2. hehehe. apa-apa pun family jaja mmg sporting GILS. hehe. i like. thank to aunty sebab bawak kami jalan2.. hehe :)

 Cops Jajs.
 Sandalilang pok
 Ready for departure.
 anak gendut
 effect camera buat hitam. aha
 Us
 Missed POLICE.
 Us 
 Specky
Jump Shot. P/s : Aunty Sporting ;)

New Story

Terlalu banyak untuk aku update. tidak lama lagi aku akan memPUBLIC kan semula blog ku ne. hehee.. xda apa2 jugak aku mau private lagi kan? hehehe. mgkn aku akan delete post2 yang xda guna 2 kan? heheh :D

Thursday, April 21, 2011

third post

aha. xda benda ka kau mau buat nabila. bagus kau study la. stga. sot.
nabila : belog. aku akan tukang kau lepas exam la ok? sekarang tiada masa ku bersama mu. muah! ahaha.

jogging & wall climbing

itu la activity yang aku buat masa time-time getir ni jugak, time skg la pulak kan baru mau buat tuh. adui, tapi semua itu untuk release stress la katakan. penat mau study. pegi laa somewhere tempat baru kan? aha. picture untuk joging xda la. sebab berat pulak 2 mau bawak phone or camera time jog kan? kami jogging d perdana park sana tanjung aru. punyaa jauh kan dari sepanggar. aha. wall climbing pulak di complex sukan likas. dekat la jua kn? aha. nanti la baru kasi masuk gambar. sebab sekarang xda pulak 2 gmbar sama aku, aha.

Im fine tq

agak lama suda tidak beloging. aha. terlalu busy sama sayang ku ba. exam exam exam ;) banyak kan sayangku. kalau study dak pa jugak. ini study nyot seja. cam manaaa. aku xtw la mcam mna result nanti ni. biasa setiap sem aku study 1bulan lagi awal. ini? masa paper 2 baru aku mau study. mampus! masa-masa exam jua banyak activiti aku buat ba ;) nanti itu d enrry yang lain ya. sekarang ipad nana menunjukkan pukul 310am. nice! baru abis study la tadi ni ;) gudnite semua. syg u all.

Monday, April 11, 2011

Again

Lagi message yang buat aku sedih. xda pun message yang dia bagi boleh buat aku happykan?

I'm Not a Strong Woman.

Yes Im not.. :( Im crying again now..

No title

Xtaw dimana mau mulaa crita ni.. cer cite cer cite... :) xtaw ba d mana mau mulaa ni.. Eee.. Aku sedih betul bila dia mau balik shah alam suda. Even kami jumpa sekali seja, tapi aku hargai. Aku rindu dia. Aku xtau apa mau cakap dengan dia. Aku malu. Dia pun macam xmau cakap dengan aku. Malam2 begini la aku xsuka sendiri-sendiri. Ada seja yang aku ingat pasal dia. Aku pun xtaw. SAKIT! Bila la berakhir benda ni.. :( Aku xsanggup suda.. Aku memang mau hantar dia pegi airport, aku tanya adiknya.. Tapi adiknya cakap mum & abangnya hantar dia. So, aku xdapat la buat apa-apakan? So, aku pun diam ja la.. Message dia pun x. Aku cuma harap hadiah yang aku bagi 2 dia bawa. Lepas 2 Kak Salmah message [bestfriendnya] dia ajak pegi airport. Aku baru seja baringkan diri lepas ambil adikku. Terus ambil beg & terus masuk kreta. Terus meluru pegi tanjung batu.. Memang aku rasa xsempat, sebab masa 2 suda jam 5.30pm. Flight nya pukul 630pm. Dia boarding mesti dalam pukul 6 kan? Aku punya laju bawak kereta.. Aku xnampak la meter kreta, kalau aku nampak sure aku terkejut jugak.. Then, kami smpai 8minit before 6pm.. Terus naik atas & ingat mau buat surprise.. Tapi dia 1st nampak aku.. Aku xsangka aku boleh sampai di sana untuk tengok muka nyaa.. Aku xda pun bercerita dengan dia.. Dia xka rasa terkilan? Aku sampai sana semata-mata mau jumpa dia.. Tapi xpala.. Yang penting aku jumpa dia.. Tengok muka nya untuk kali kedua dalam masa 1tahun lebih xjumpa diaa.. Ya Allah.. sedihnyaa aku... :( Aku rindu diaa... :(( Dia habiskan masanya dengan family nya, kak salmah jumpa kawannya, aku sendiri-sendiri layan perasaan. Time dia mau boarding, dia ada tengok aku & signal dia mau masuk, aku jumpa dia & salam tanpa aku sedari aku cium tangannya.. Macam biasa aku buat lepas jumpa dia. Benda 2 secara xsengaja.. Bukan di buat-buat.. Tapi dia persoalkan jugak? "Asi ka dia salam cium tangan?" Dia message kak salmah begitu? Cuci laa tangan 2 kalau benda 2 kau jijikkan? Apa-apa tentang aku memang kau xsuka kan? Tapi aku memang xpaham! Apa yang kak salmah cerita, dia mac tanya2 kabarku... aku xpaham! aku xda hp ka dia boleh message, dia boleh call.. Dia boleh ba. Tapi kenapa dia xmau? Kenapa? Aku xfaham baaaa kie! Kenapa mesti kau mau seksaa aku? Kenapa? Teruk betulka aku? teruk kaa?? :(( Xpa la.. aku akan tetap bertahan sejauh mana yang aku boleh.. Kau tengok aku kuatkan? Memang luaran tengok laa happy.. Dalaman? Kau tau kaaa? AKu xkuat ba mau hadapi ni sendiri2... aku xkuat.... Kenapaaa benda ni mesti jadi dengan kita? Kenapaa? Kenapa aku jumpa kau? Kenapa kau cari-cari aku dulu? Kenapa? Kenapa kau xsama macam lelaki lain aku boleh lupa sekelip mata? KEnapaa?

I hate this feeling

I miss you badly! :(

Friday, April 8, 2011

MY BAD

...........

Miss Mami..

Suddenly miss mami ba... mana laa dia ni kan? sejak jadi cikgu beneran ni, busy seja baa.. adui.. xda layan aku... tadi msg dia, ada kem motivasi lagi.. xtaw laa 2....

Respon?

Xtaw laa apa responnya kan bila dapat tahu ada sudaa hadiah birthdaynyaa.. lepas 2 no name lagi.. tapi aku rasa dia macam tahu.. kan? xpala.. esok pagi tanya spy ;D adiknyaa... Persoalan?

1. adakah dia akan guna?
2. adakah hadiah 2 d pandang?
3. Di ignore?
4. Bagi balik?
5. XTAHU!

Thursday, April 7, 2011

Hurray or Sedih?

Ntah laa perasaan ku sekarang ni... adaa happy, ada rasa tenang, sedih pun ada. Semua pun ada.. Boleh buat ABC ni kan.. :( baru seja lepas beli hadiah untuk dia. Walaupun terlalu awal untuk bagi hadiah 2 dengan dia. Tapi aku awalkn jugak.. Satu, sebab dia mau balik Shah Alam suda.. Kedua, sebab aku pun mau balik kk sudaa next week. Ketiga, mungkin nnti aku xda masa lagi mau beli sebab aku time 2 tengah bertempur dengan Peperangan Final Exam. So, aku beli kan la apa yang aku rasa aku mampu. Itu pun duit mum. Xda suda duit. Terpaksalah kan? aku belikan perfume Playboy & Body Spray Playboy jugak... Wangi laa jugak.. Aku sukak bau perfume 2 :) Mungkin aku xkan ada peluang suda mau jumpa dia & dia pakai perfume 2.. :( apa boleh buatkan? orang suda benci, apa boleh buat.. xkan mau paksa dia suka balik kan? Apa-apa pun, semoga dia happy bila balik Shah Alam nnti.. Sedih seja ingat2 memori lamaa kan? :(

Happy Birthday to You...
Semoga Panjang Umur,
Dimurahkan rezeki... 
Aku mungkin xdapat wish lagi lepas ni,
KAU memang xtunggu aku wish kau kan? 
Xpa laa.. aku wish sendiri pun xpaa :(
Take Care Dear...

Wednesday, April 6, 2011

Haha

Maciam terlalu meriah pulak kan belog ku ni.. hahahaa. belog salu aku bukan ulan & rara semua blacky.. aku mau tukar laa.. tapi nanti laa dulu. belum setadi lagi ni.. hehe :D

DIET

kadang-kadang mood xbagus ni boleh buat diet kan? sekarangg tengah gendut, masa nyaa untuk diet laa kan? hehe. teruskan berdiet...

NO MORE!

No More about him... Everything was deleted in my mind... Enough lala... You already make a scar in your own.. Now, its time to make the scars disappear... Just let it go... Focus on your FINAL EXAM LALA!

Tuesday, April 5, 2011

kecewa...

semua perasaan negative semua adaaa dengan aku sekarangg... MY BAD >.< MY FAULT!

:(

Upset again... sampai bilaa la penderitaan ku ini? mungkin ini laa ujianku kan? dalam setahun lalu, aq xpernah sakit luaran, demam kaa.. selsema kaa... tapi sakit di dalam hati.... sampai bilaa ianyaa berakhir... kenapaa ku tidak berubah? itu saja persoalan dalam hidupku... dan soalan yg xlekang di message nya... :( MY BAD!

Sunday, April 3, 2011

Im shocked!

Hari paling membahagiakan maybe hari ni. Hehe. Aku keluar jalan dengan kawan-kawan lama. Aku mau pegi farmasi pegi beli ubat untuk mata aku ni.. & tujuan satu lagi aku mau jumpa adik c kikie... Mira namaya. hehe. So jumpaa laa jugak.. tapi xbanyak ceritaa la sama dia.. xtaw apa yang mau d ceritaa.. Lepas 2 tetiba Kak  Salmah msg.. 1st aku xkenal.. sebab numb tu xda dalam hpku... xtaww juak napaa.. (haha) Dia mau jumpaa aku sebab dari hari tu lagi, aku xsempat mau jumpa.. Jadi mau tebus balik laa kan kenapa x jumpaa.. Jadi aku pon oke ja laa. aku kestaw laa kawan ku ni.. sebab bukan aku yg punya kereta.. Then, 1st aku cakap d esbok makan soto... skali pegi tutup plak... so dia pun message d KFC empire.. aku pegi la.. Sebab lapar tahap gaban jugak tadi 2... Then sampai kfc, jalan punya jalan... aku terstop....................... aku macam familiar dengan kreta tuh..... ok aku teruskan perjalanan... aku tanya kawan ku, tengok kan dalam kfc 2.. dorg cakap c kikie! gilak.. mau pengsan aku tekejut tengok mukaknyaaa..... bdebar adaa... semuaa laa.. berbaur perasaan..... Aku kuatkan jugak kaki ku ni... aku masuk dalam kfc 2... OMG! Kenapa aku belum ready, aku ingat malam ni aku jumpa dia... Fuh.. aku rasaaa panas sejaaa satu badan ni... gilakk laa... watever pon, aku happy..... tapi aku kaku.. macam first time jumpaa laa katakan... sebab, message ku d ignore selama 14 hari... aku kiraa... aku xtaw laa lepas ni apa akan jadi lagi...... btw, I Miss Him So Muchh! :(

Tuesday, March 29, 2011

Cerita Hari Ini...

Firstly, aku dapat tahu semua rasia budak kelas 2a. Kelas tbahagi kepada dua kelas masa semester 2. sebab bilangan kami terlalu ramai.. xkan semua mau d angkut pg kitchen kan.. mana laa muat... so d buat laaa bg2... berbalik kepada cerita sebenar.. semuaa dorang luah apaa yang dorg xsukaa.. salah suda dorg 2.. apaa seja laa dorang mau buat beg2 kan.. hehee.. kesian jugak...

Ok pagi tadi kelas serving last kunu... tapi last briefing tadi cakap ada lagi.. bingung.. mana2 laa.. aku xdaa jugakk.. xpa laa 2 kan :D hmm.. oke.. masa kelas ni semua kami panas sejaa.. tapi sabar ja laa.. lagi2 kawan ku ni 1org ni dia dulu ketua kelas, e2 pon dorang kutuk2 jugak.. adui..ksian diaa kan... xpalaa 2.. sabar yaa andy... jangan risau.. kitaa selesaikan benda ni nnt..

Lepas 2, ada lagi ni, masa tadi kami masuk poly, ada problem lagi.. mesti problem 2 dari c Johnny, ee buduhh baa dya 2.. adaa sejaa diaa xpuas hati ni... hmm.. ketaa mini cooper (swift) jaja d tahan tadi sebab lekat sticker kreta lambat. lepas 2 sticker 2 sudaa expired rupanyaa.. hehee.. adui.. lepas 2 c johnny 2 bawak nama kami pg HHP.. Lepas kelas kami pegi laa HHP ni mo jumpaa lecturer 2.. cerita punya cerita, dia denda kami buat kerja amal.. hahahaa... nasib uncle jaja lecturer d sana. boleh laa bincang2 kan sama dia 2.. haha.. kami cuci tandas yaa.. hahaa.. jadi cleaner sementara sejaa 2.. haha :D tapi funny laa buat bendaa 2... hahaa..FYI c Johnny 2 security guard tomboy.. hahahaa.. 2 laa bendaa jadi persoalan dikepala kami smuaaa.. sama ada diaa lelaki atau perempuan.... [question mark"???"] hahahaaa


haha, ni la salah satu post yang dorang kurang puas hati..


Menjadi cleaner berjaya ;)


Saturday, March 26, 2011

Album lama

dengan rasa boringgku.. aku bongkar facebook lamaku.. aku on kejap.. aku ambil gambar2 lamaa... gambar PLKN adaa.. gambar2 populariti TARRIO dulu adaa jugak.. hehehe... dulu edit2 jaa kan? banyak benda di edit.. hehehee.. masa aku d KL dulu.. masa jalan2 pg perak sama dorang2 sumaa :D nnti laa aku upload yaa :) tengok laa gambar2 lamaa 2 :D boringg tahap gaban sudaa ni... jangan sampai aku bukak friendster or myspace kaa.. pg bongkar balik.. ahaha :D tapi macam mau pulak kan... hehehee... nanti aku try :D ni laa gambar aku bongkar td :D









Study or ???

sekarang pukul 3.16am... apa yang aku mau buat tengah2 malam ni? adui... tersangat boringgg... mau study tapi malas.. ada jugak laa study.. tapi.. study 30min... rest time is 2hour.. hahahaa.. best kan? xboleh study teori ni lama2... nanti ada yang tidur sama buku... ubat tidur pulak tuh kan? hahaha :D apa2 pon... sekarang layan lagu taylor swift.. tadi suda main gitar lagu nyaa... haha :D taylor swift the best singer :D

Friday, March 25, 2011

Movie of the day...

baru ja lepas tengok movie Good Luck Chuck... dengar2 dari kawan pasal ceta ni.. terus download laa. tapi baru tengok tadi... dorg cakap movie ni kotor.. memang laa.. funny jugak tengok critaa ni.. buduh2 lagi... tapi dalam movie ni sedih... sweet couple... terus rinduu diaaa lagi... kenapaa ba xberenti-renti aku rindu diaaa?? tolongg laaa hentikan semuaaa 2... :((


Tuesday, March 22, 2011

Derma Darah...

Akhirnya aku dapat derma darah jugak. lama jugak ni aku kepingin mau derma.. pas2 tadi aku cuba, boleh plak.. cukup2 beratku.. hehee... xtaw kenapa excited mau derma... First 2 masuk bius sakit jugak laa.. tapi tahan ja laa kan.. hehee.. pas bius 2 masuk sudaa.. aku bercerita2 dengan kawan2ku ni.. aku xsedar jarum besar masuk dalam tangan aku sudaa. hahaa.. pas2 xda pa pa laa.. kejap jaa pain 2 penuh.. hehee.. 350g di ambil.. hehee...oke laa jugak kan : D




-dalam hati siapa yang tahu-

Friday, March 18, 2011

Dia tidak angkat call... suda 4 hari.. :(

What can I do?

Apa benda aku buat semua xdaa semangat mau buat.. aku x kisah semua 2.. cuma aku takut bnda ni seja.. FINAL EXAM aku... aku xtaw mau buat macam mana lagi.. kadang2 aku ada semangat mau study.. kadang2, langsung xda... aku xtaw laa cm mana result aku nnt.. aku paling takut turun point, mesti family cakap aku turun point sebab stay luar.. :( tapi hal sebenar sebab apa? sebab dia jugak.. aku bukan salahkan dia, cuma xboleh kaa dia angkat call aku, bagi aku semangat untuk study? dia buat aku tambah sedih lagi.. apa aku patut buat? Aishiteru.. :(

Saturday, March 12, 2011

MySL

MySL? mesti kamu tanyak kn apaa benda 2 kan... benda ni pon aku bari belajar pagi tadi.. hehe..
My- Malaysia
S- Sign
L-Language...
pagi tadi belajar benda baru lagi.. belajar bahasa isyarat,,yalaa.. jdi senang maw communicate dengan budak2 khas ni kn... pentingg jugak 2 maw belajar.. mana laa taw kn.. ada yg mntk tlg kaa kn ? jd sng sket kn ? :D I love it....

Friday, March 11, 2011

BREAKING NEWS

Tengah hari tadi, dikejutkan dengan gegaran gempa bumi di Honshu, Jepun.. Gegaran di khabarkan sehingga 8.9 Skala Ritcher.. Lebih kuat dari yang dulu berlaku di Jepun... Gegaran ini menyebabkan tsunami.. ombak setinggi 10m.. Nauzubillah.. harap2 di jauhkan dari bencana ini...

Thursday, March 10, 2011

...

Tidak lama lagi saya akan memPublickan kembali belog sayaa. sajaa suka2... kongsi2 ngn orang lain.. hehehe.. tapi nanti laa :D

Kejadian hari ini...

1stly, smpai poly aku terus pegi print assignment math & menu.. sudah la mau cepat, lepas 2 tiba-tiba, file menu dalam pendrive xda.. aik ! semalam xsilap aku suda transfer benda 2.. xpa2.. aku rush dengan kawan ku mau pg ambil quiz maths.. tp xtenang jugak mau jawab 2 quiz sebab menu 2.. aku lupakan sekejap benda tuh.. abis ja jawab quiz 2, aku cakap dengan kawanku, jam brapa kita plan mau jalan ni ? aku mau balik dulu ambil softcopy menu.. tertinggal tadi..kawan ku satu orang ni memang baik, suka tolong orang, so dia bagi pinjam keretanya then aku pon rush la balik dengan kawan2 aku ni.. aku balik niat mau transfer benda yang aku suda buat semalam, oke siap ! lepas 2 aku balik pegi poly lagi mau pegi print menu 2.. tapi suda masuk copy centre, aku check dalam pendrive, MENU......... TIADAAA !! SHIT ! kenapaa lagi xda ni ! aku sudaa transfer bendaa 2 ! lepas 2 aku bg taw kawanku, menu 2 xdaaa!  gilakk ! tpaksa lagi balik rumah ambil menu 2 pnya softcopy, sampai rumah, aku buat benda 2 pelan2... nnt ada lagi aku lupaa... oke smpai poly dengan selamat aku pon print benda 2.. ! then trus antar dengan Sir/Chef.. What a terrible day !

Tuesday, March 8, 2011

Song of the Day ( SOD )

Zhifilia – Menunggu (Aishiteru)



Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

kembali ke *)

Friday, March 4, 2011

Musibah

Innalillahhiwainnalillahhirajiun. e2 la kata-kata apabila kita ditimpa musibah... Aku dapat tahu semua ni dari tv.. Al-Kuliyah.. Aku terbuka hati untuk tengok rancangan 2. 2 laa baru ditimpa musibah baru mau ingat Allah SWT.. 2 la manusia... kalu suda happy Allah tidak diingat... Nauzubillah... "Kenapa manusia ditimpa musibah?" Bila mana manusia ditimpa musibah.. Benda yang tidak baik. Maka manusia itu haruslah bersabar dan harus bersyukur, mungkin dosa-dosa terdahulu dimaafkan... Ketika ditimpa musibah, ucapkanlah "Innalillahhiwainnalillahhirajiun"..

Happy tengok orang bahagia..

Sedih pulak cerita pasal orang bahagia ni kan? eya laa. semua kawan2 happy cerita pasal boyfren masing2 kan? aku? tiada benda yang aku mau cerita.. kalu cerita pun benda yang suda lepas yang tinggal kenangan seja.. kalau dicerita lagi buat sedihkan.. jadi diam seja la kan.. senyum tengok orang happykan? dalam hati siapa yang tahu.. Allah SWT ja yang tau segala-galanya.. Mungkin aku diuji kan? Aku terima dengan hati terbuka dan akan berubah... Insya-Allah.. Amin....

Wednesday, March 2, 2011

Thank u for posting this...

Thank you my dear cousin ! the best cousin that I ever have. I'm very appreciate it that you post on you blog. Almost everyday I read your blog dear :) btw thanks to all my family and friend that wished me on my birthday yesterday. I'm very excited. Hehe. Over.. Kemarin banyak benda yang jadi masa birthdayku. Sedih ada. Happy ada..

HAPPY
1st- 9 orang yang wish aku 12am - 1st March 2011, ada jugak la belum pun jam 12 suda wish. hehe.
2nd- Kikie dia cakap dya xdapat bagi hadiah yang aku mau. Tapi dia mau bagi DIA sebagai hadiahku. TERKEJUT
3rd- Bapak & nonong datang KK. bukan sebab birthdayku la k. sbb bapakku mau buat City Scan.
4th- Birthday present.. ada 1 beg Espirit aku mau. Vintage.. Tapi c nana xmau beli kalau yang itu. buruk kunu. ikut ja la.. Beli yang lain.. Cantik jugak la.....
5th- Dinner d BabaNyonya, makan banyak... punya tekejut dorg. tension kali kn...


SEDIH
1st- Aku ingat dia la (KIKIE) orang yg 1st wish aku.. tp xda pon.. :(
2nd- Aku salah buat keputusan.. aku takut terima diaa.. aku xterima diaa.. (KIKIE) sepanjang bejalan padi 1st March tuh aku mmg xda mood.. tp aku diam seja. aku xlayan betul.. tapi lepas aku call2 dia.. dia xangkat.. dia ada msg.. msg yang buat aku sedih... masa 2 tengah beli barang bapakku... dalam kereta mmg aku menangis teruk.. tapi aku tahan sbb mau smpai tempat makan... smpai sekarang dia masih belum ada bagi respon... aku sedih... :(
3rd- Bapak & nonong pulang hari ni.. 2march.. :( tmbh aku sedih.. tambah aku ingat benda 2..
4th- ........ Xboleh fikir suda... :(( IM SORRY DEAR ! I LOVE U SO MUCH ! :((

Monday, February 28, 2011

Esok...

esok adalah hari lahirku yg ke20... aku suda masuk 20 tahun??? tidakk ! perangai masih macam budak2 seja aku rasa... gilakkk ! cepatnyaa kn.. aku suda hidup 20tahun di dunia ni.. aku belum buat something yang boleh happykan family ku. aku memang xdapat happykan dorg.. aku ni apa sejaa.. poli ja pon.. yang lain kakak ku semua Matriks, MRSM, U.. aku? hmmm.. xtaw laa... dan aku rasa beday aku tahun ni cm xda pa paa sejaa... bkn la mau mengharap apa2 hadiah.. tp 20thun sudaa.. xda ka sumthg utk aku.. hmm.. xpalaa.. :( xda mud trus maw on9.. :(

Sunday, February 20, 2011

Kawan Lama

Hehe, baru ja baca entry ada satu orang kawan ne... aku masih aggp lagi dorg bestpren.. tp lepas baca entry nya 2.. trus tawar hati dengan dorg sudaa.. eya laa.. malas maw cetaaa suda..

Saturday, February 19, 2011

Belog ~

Belog untuk hari ini.......

  • awal pagi sudaa gerak pegi Poly sebab adaa explorace vs infohunt... excited laa kan maw ikut semua challenge yang dorang bagi... program tuu under classmateku jugak.. so support laa kan.. ;) semangat punyaa semangat... tapi, sebab satu KLU yang kurang tepat buat kami round satu poly... xdapat jugak.. last card kami mau kejar... first kami yang mendahului... tapi lepas 2... group yang hampir dengan kami dulu sampai.. 1member kami lambat smpai.. its ok laa 2 kn.. :)
  • aku sudaaa deactivate dua2 account facebook ku.. aku malas sudaa mau taw apa2 pasal2 sapa2 yang dekat dengan aku,, peduli laaa 2... sapa2 ingat beday ku alhamdulillah.. kalu x, memang aku bukan orang pentingg pun... ;) xpaalaa...
  • sekarangg tengah menunggu budak2 laki kelas ku untuk ambil kami... kami mau pegi belanja baraang ruma.. tapi smpai sekarang belum sampai... apaalaa... boipren sapaa laa 2 kn... hehehee...

Friday, February 18, 2011

Detik-detik...

huh... tetiba plak aku rasa sedih... ;( sekarang aku countdown to my birthday... mungkin aku countdown sendirikan? hehe. sebab aku xda pon letak d fb aku punya beday.. so xda sapa yang tahu.. :) sengaja ja tuh ku mau tengok sapa yang betul2 ingat bedayku.. mungkin aku bukan laa adik bradik yang paling disayang dalam familyku... bukan MUNGKIN ! SUDAH SEMESTInya aku bukan yang terbaik dalam familyku.. dan mesti dorang xtaw apa yang aku requestkan? hehe[sedih]..yalaa.. cam c nonong d taw apa dya maw.. so dya dapatlah apa dya maw... :) aku?? jangan la berharap sayang... xpala.. aku suda biasa pun dengan semua ni... bukan lah mau cakap pilih kasih... tapi aku bukan laa jenis yang mintak-mintak... huhhhh..... sedihhhhnyaaaaaaaaaaaaa...... :((

F.C.U.K

shit laa kau ! bikin panaas seja bh ! macam apaa seja.. aq msg melayan macam apaa seja. kunu jaa semua orang  ko layan samaa seja. macam apaa seja kau sanaa.. nasib aku bukak fbmu, aku taw cm mnaaa sudaa.. aku message xmelayan jaa.. oke bhaa fine ! ko tgk laa.. aku xkan cari kau lagi bh! jan laa kau harap aku msg kau lagi bh ! eeeeeeeeee !

Tuesday, February 15, 2011

I hate yoU !

Forever

I just want to show my love to you. I love you forever and always be loving you.. ) ;
I miss you
I love you

Monday, February 14, 2011

Love

Saya bahagia dengan hidup sayaa sekarang.. Dunia IPTA mmg bahagia.. banyak bendaa yang boleh dikenang... Baru ja balik dari outing ngn budak-budak kelas.. happy.... & insyaallah aku akan berubah mengikut kehendak mama. Aku berubah bukan dengan kehendak mama. aku berubah sebab kerana-Nya... Insya-Allah...







haha, time pegi kelas semua pandang lain2 ni.. hehee... look like an arabian kaa? hahahaa.. bugisian jaa ne palek. hahahahaa

Sunday, February 13, 2011

Hey

hey guys, this is what I am doing now. Just to fulfill my bored. !

This is my Wallpaper, i love her !

Tumblr

& this as u know, my blogger

Facebook.

Terima segalanya dengan hati terbuka.

From now on, aku tidak perlu bersedih lagi. mungkin bukan jodoh kami bersama. Kami diuji sekali lagi dengan perpisahan. Tapi benda yang sama juga berlaku, mungkin dengan sifatku yang belum matang yang ada hubungan dengan orang yang matang pendapat kami berlainan. Tapi tidak apa, aku dapat terima semua dengan hati terbuka. Be happy girl ;D

Friday, February 11, 2011

Corak Hidup

semua persoalan yang aku inginkan, semua suda terjawab. Aku mhrpkan lebih tnang dari sebelum ini. Walaupun jawapan yang diberikan aku mharapkan sebuah harapan. Tetapi sebaliknya.. Mungkin ini yang terbaik untuk kami.. seperti yang dia katakan, bahagiakan diri masing2 sbelum beri kebahagiaan dengan org lain. Betul jgk.. aku merasakan sangat bebas sekarang, sebab aku suda tau apa yang ada dalam hatinya buat masa sekarang, dia memang mengharapkan kali kedua, tetapi kalau benda tuh datang sebagai satu bonus, kalo tidak, terima dengan hati terbuka. benda tuh ja aq pegang sekarang, cuma aku bingung, untuk membuat corak itu semula, adakah aku perlu selalu muncul dalam hidupnya atau hilang serta merta? Aku takut, kalo aku selalu muncul, akan menyakitkan orang lain..

Thursday, February 10, 2011

pada suatu malam

suatu malam yang indah, gembira, bahagia... tetapi dengan sekelip mataa benda itu hilang dengan sekelip mataa juga.. kenapa kegembiraan itu tidak boleh lama dengan aku? kenapa? tidak bolehkah kebahagiaan itu melekat lama dengan aku? sekarang, aku menjadi seorang yang lemah sekali lagi. hanya dengan jatuh cinta dengan seorang lelaki yang benar-benar aku cintai. ;(

Wednesday, February 2, 2011

Happy nyaa diri ini bagaikan di awangan..

Ya Allah... Happy nyaa aku.... aku ingatkn semuaa nyaa berakhir.. tetapi, aku merasakan ia akan kembali seperti dulu lagi... dia tidak boleh kehilangan aku.. itu yang aku boleh katakan sekarang.. memang diaa tidak terus terang.. tapi, dia ada cakap, "jangan hilang lagi... " lepas dia cakap 2, dengan tiba-tiba, air mata dengan derasnya jatuh... kenapaa? aku terharu? yaa... memang aku sangat terharu.. lamaa sudaa aku tidak rasa macam begini.. selama ini, aku ja yang cari dia.. lepas aku nekad tidak cari dia, diaa yang cari aku, dan cakap macam 2.. the last word, dya suru cakap apa-apa ja yang ada di kepalak ku.. sememangnyaa dalam kepalak ku tiada yang lain selain diaa.. dan aq cakap.. I MISS U... Ya ALLAH... rindu nyaa aku dengann diaaa... tersangat2.... aku tidak sangkaaa dia akan cari aku... :( airmata kini mengalir lagi... airmata gembiraa kot... :)

Saturday, January 22, 2011

Ya Allah....

Ya allah.... punyaaa boringgggg... aku mmg x blh d rumaaa ! aq mo jalannn ! pleasee ! sapaa mau bawak aq jalan....

Friday, January 21, 2011

Sakitnya Hati....

sakit nyaaa hati... kenapaaa hati ini susah untuk melupaka diaaa? kenapaaa?? apaa aku patut buat? kejadian td... aku keluar dengan saturang lelaki ni... tgk muvee.. season of the witch... tp hati ku xtenangg.. apaa aku boleh buat? aku merasakan dia ada disebelah ku... kenapaa bendaa tuh begitu? Ya Allah... terseksanyaa hatiku.... adakah aku terlalu berdosa terhadapMU.... Ya Allah.... Ampunkanlah dosa2 ku...

Entry tidak boleh dibaca lagi ;)

yeay ! sudaa settinggg belog ni teda sapa boleh tengok entry aku lagi ;) best laaa g2... hahahaaa

Wednesday, January 19, 2011

MOoD

Lagu lama di profile ini...

Too Little Too Late - Jo Jo

Finally....

Aku ada nampak dia online. tp makin aku tengok, makin aku sakit hati. Yala.. sapa laa aku ni kan.. xpalaa.. dari aku sakit hati, bagus aku delete dia dari fb ku dan teruskan hidupku.. ntah laa.. makin lama, makin susah aku mau buang dia dalam hidupku.. aku macam myusahkan hidupnya jak kan? Xpalaa.. "Ya Allah, bantulah hambamu ini untuk melupakan lelaki 2 dalam hidupku.." Amin..."

Saturday, January 15, 2011

Malam Ini, Sunyi Sepi.. Main gitar..

Malam yang sangat happy bg sayaa. keranaa, semua tension yang ada dikepalak sayaa.. sudaa sayaa keluarkan.. sayaa main gitar.. ntah apa-apa jak lagu yang dibawaa.. hehee. tp xkesahhh, yang pentinggg.. puas hati... ;) makasi :D

Friday, January 14, 2011

Word for today

The more boys I meet
The more I realize that
IT'S ONLY HIM
I want to be with.

I see the light - Mandy Moore ft Zachery Levi





All those days watching from the windows
All those years outside looking in
All that time never even knowing
Just how blind I've been
Now I'm here, blinking in the starlight
Now I'm here, suddenly I see
Standing here, it's all so clear
I'm where I'm meant to be

And at last I see the light
And it's like the fog has lifted
And at last I see the light
And it's like the sky is new
And it's warm and real and bright
And the world has somehow shifted
All at once everything looks different
Now that I see you

Flynn:
All those days chasing down a daydream
All those years living in a blur
All that time never truly seeing
Things, the way they were
Now she's here shining in the starlight
Now she's here, suddenly I know
If she's here it's crystal clear
I'm where I'm meant to go

Rapunzel & Flynn:
And at last I see the light

Flynn:
And it's like the fog is lifted

Rapunzel & Flynn:
And at last I see the light

Rapunzel:
And it's like the sky is new

Rapunzel & Flynn:
And it's warm and real and bright
And the world has somehow shifted
All at once, everything is different
Now that I see you, now that I see you

Sorry for double music. My background music + This video..
for more comfortable. view this link..

http://www.youtube.com/watch?v=Uw6q5189kpc

Plan Hari Ini

Hari ini hari jumaat,
Hari kuliah setengah hari,
Hari terasa sangat bosan,
Tidak tahu apa mahu dibuat.

hahaha. tetiba plak ni berpantun.. haha.. Itu yang ada dikepala. So keluar kan ja la kan ;) Plan hari ni :

1. Bangun pagi, pegi kuliah
2. Belajar subject English & Restaurant Operation.
3. Balik ke rumah.
4. Ambil kereta kakak saya di Queen Elizabeth Hospital
5. Balik rumah
6. ?
7. ?

Thursday, January 13, 2011

Belog ~

belog sayaa suda terupdate yang dibantu oleh cousin saya. rara hj abd hadi 2. ;)lepas 2 dia xtaw apaa mau buat, sayaa sambung laa buat.. ntah apaa ja laa d buat ne.. oke jaa laa ne.. cumaa gelap ja laa nie belog. malas maw letak background. dan chat boz saya pun telah terdelete.. saya lupa account lamaa. dan chat box saya baru lg.. yay ! sabar ja laaa...

Wednesday, January 12, 2011

PLEASE RETURN

BACK MY HEART

Tuesday, January 11, 2011

NOT IN MOOD !!

NOT

FEELING WELL
Mood For Today :
1. Mood sangat tidak baik untuk hari ini.
2. Tersangat penat.
3. Ramai yang buat mood saya rosak.
4. Saya tiada feelingkan ? Boleh dimainkan.
5. Terima kasih semua.
6. Perasaan saya untuk dimainkan ?

Monday, January 10, 2011

Again mengopy apa yang cousin ku post ;) makaci bagi aku kerja ;) hahaa .

1. real name : Nabila Bt Abd Wahab
2. nickname : Lala , Nabila , Babun .
3. zodiac sign : Pieces
4. male or female : female of course
5. elementary school : Sk Holy Trinity
6. high school : Sm Convent St Ursula & Sm Teknik Tawau
7. college : Polytechnic Kota Kinabalu
8. hair color : black
9. tall or short : short yeah !
10. sweat or jeans : Jeans
11. phone or camera : Camera, I can live without any phone ;)
12. health freak : Love Hurts :)
13. orange or apple : apple
14. do you have a crush on someone : Many times. I'm Not a Lucky girl.
15. eat or drink : Eat&drinks
16. piercings : Nope
17. pepsi or coke : Coke

have you ever ?
18. been in a airplane : yes
19. been in a relationship : Single babe !
20. been in a car accident : No I guess.
21. been in fist fight : yes !

first and last
22. first household chores : dunno
23. first best friend : let me try. james, tiffany, anis, anas, malik, sheryl. haha.
24. first award : played Hockey for my school and got bronze maybe. haha
25. first crush : form 4
26. first word : mama.
27. first section : ?
28. last person you talked in phone : nonong. systa
29. last person you text : nana. my sys beday
30. last person you watched a movie with : ciema, niena. NY.
31. last food you ate : Black Pepper Chicken.
32. last movie you watched : The Tourist.
33. last song you've listen to : Taylor Swift - Enchanted
34. last thing you've bought : tambang bas.
35. last person you hugged : ?

favourite
36. food : Spagetti
37. drink : Ice Lemon Tea
38. bottoms : jeans
39. flowers : ?
40. animal : Cat . Cibol
41. color : red, black, white
42. movie : english muvee
43. subject : Sanitation

(put an 'x' in the bracket if yes)
44. celebrate halloween [ ]
45. had heart broken [ x ]
46. had someone questions my sexual orientation [ ]
47. got pregnant [ ]
48. had an abortion [ ]
49. did something I regret [ x ]
50. broken a promise [ x ]
51. hide a secret [ x ]
52. pretend to be happy [ x ]
53. met someone who changed your life [ x ]
54. pretend to be sick [ x ]
55. left the country [ ]
56. try something you normally wouldn't try and like it [ x ]
57. cried over the silliest thing [ ]
58. when to the beach with your bestfriend [ x ]
59. got into an argument with your bestfriend [ x ]
60. hated someone [ x ]
61. single for a whole year [ x ]

currently
62. eating : yes
63. drinking : yes
64. listening to : Tears drop on guitar - Taylor Swift
65. sitting or laying : laying
66. plan for today : eat again, on9, mandi.
67. waiting : for DIA & DIA to text me

your future
68. want kids : semestinya
69. want to get married : YESS !
70. career : good lecturer maybe / excellent chef ;)

which is more attractive (choose one)
71. lips or eyes : eyes
72. shorter or taller : shorter
73. romantic or spontaneous : romantic
74. nice stomach or nice arms : nice stomach
75. hook-up or relationship : relationship
76. looks or personality : personality

have you ever
77. lost glasses/contacts : nope
78. snuck out of a house : yess
79. held a gun/knife for a defense : yes, time kecik
80. killed somebody : maybe someone ;) hahaha.
81. broken somebody heart : yess
82. been in love : not now
83. cried when someone died : yess, :(

do you believe in
84. yourself : no
85. miracles : no
86. love at first sight : can be a second sight?
87. heaven : yah
88. santa claus : budak-budak
89. superstition : khurafat
90. kiss on the first date : ntah apa 2 ;)

truthfully
91. is there one person you want to be right now : my last love ! :(
92. do you know who your real friends are : dunno. now i confuse.
93. do you believe in God : yess
94. post at 100% truth : yess

five more
95. sayaa masih sayang samaa dia. patut bagi tau dia?
96. dia sayang saya? jawapan :
97. tunggu dia message saya? tidak mungkin ! impossible .
98. :(
99. saya sayang family saya . mereka ? ;(
100. ALONE ! ALWAYS & ALWAYS & ALWAYS .
Mendengar lagu oldiest ! terlalu boring pada ketika ini . baru sahaja mendengar lagu :

Jordin Sparks : Tatoo
Jordin Sparks : Battlefield
Jordin Sparks : One Step at Time
Jojo : Too Little Too Late
Katherine McPhee : Terrified
Kate Perry : Thinking of You
Keri Hilson : Knock You Down
Rihanna : Take a Bow
Micheal Buble : Home
Ne-Yo : Never Knew I Needed
King : Maybe
Owl City : Fireflies

setakat itu sahaja . terlalu boring !
I HAVE NO IDEA


TO BLOGING !


sangat rimas diri hari ini !

Saturday, January 8, 2011

Last night, dengan perasaan yang tersangat boring, aku message dia. then dia balas. lepas 2 tiba-tiba dia muncul di chat facebook lama ku. tapi masa tuh kawan-kawan ku tengah tengok gambar kawan suda kawin. so tidak terlayan laa dia. lepas aku mau reply, tiba-tiba pulak dia offline. lepas tuh aku text la dia. kenapa offline. dia ckp tiada orang layan dia. yay ! :) aku ckp laa. sapa xlayan dia. mari aku yang layankan. sekali lagi dia balas cam mula mau marah.. then lepas tuh aku elaklah dari dia marah. aku xmau sudaah dia marah2 ni.. then message2 la ni.. adalaah cerita kami nie... lepas tuh, aku xtaw laa sama ada dia sengaja atau tidak, dia bgtaw yang gambar ku masih ada dalam simpanannya.. pasal itu pun aku hampir lupa yang dia ada simpan gambarku.. dia letak dalam locker lagi.. wahh.. happy nyaaa masa 2.. mungkin dia perasaan dia terlepas cakap dia trus cakap dia busy.. its oke, im fine with that.. tiada apa-apa mau cerita suda ni.. nnt ada story-mory aku cerita lagi oke ;)

Monday, January 3, 2011

Survey




Dengan perasaan yang sangat boring, so bukalah blog cousin aku ni. Tengok dia ada update dal ni benda.. So dengan perasaan yang boring.. Saya menjawabnya dengan hati terbuka.

THREE NAMES THAT FRIENDS CALL YOU :

Nabila
Lala
Lalatarrio

THREE MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE :

1st March
1st June
22nd April

THREE THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES :

Masak Spagetti
Makan Spagetti
Update belog.

THREE WAYS TO BE HAPPY :

Message ngan mami
Message ngan DIA
Mom can understand me.

THREE PERSONS YOU MISS FROM YOUR PAST :

Dia
Mami
Arizan

THREE GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE :

Laptop
Perfume Acqua 
My present on 1st March

THREE PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION :

Korea
Paris
Rome

THREE FAVORITE DRINKS :

Ice Lemon Tea
3 Layer Tea
Carrot Juice

THREE THINGS FOUND IN YOUR SCHOOL BAG :

Lip Ice
Purse
Pencil Box

THREE FAVORITE COLORS :

Red
Black
White

TOP THREE HANGOUTS :

One Borneo
Politeknik Kota Kinabalu
Rumah di Tawau

TOP THREE YOU LOVE SO MUCH :

Family
Mami
DIA

TOP THREE "THINGS" SPECIAL TO YOU (things only) :

Handphone
Money
Perfume Acqua :)

TOP THREE REASONS YOU ANSWER THIS SURVEY :

Tahap Keboringan yang melanda
Saja-saja
Minat.

Thanks ;D

Saturday, January 1, 2011

HAPPY 2011...

Happy new year to everyone.... How did you celebrate New Year Last Night ? Did you hang out with your friend ? Did you stay at home and saw the firework at the window? Hehe.. Everyone has their own way to celebrate this new year.. ;)

Celebrate new year ne xlaa best sangat. ntah apaa ja laa yang best kalo celebrate new year ni tmpat yang bising.. ramai orang... hmm.. smlm aq smbut new year ngan budak2 kelas ku.. ntah apaa ja kami buat.. tgk muvee... jalan2.. tp ntah ke manaa.. tp yang penting ! NO CLUBBING oke ! bkin gelik jaa pg tmpt2 bg2.. shit ! so kami tgk firework ni masa d jeselton point.. xda laa yang best sangat..

Semalam jugak, mood ku ttbaa berubah.. aq rindu diaa.. so aq msg new year.. sblm 2.. aq call dyaa tnya dyaa smbut d manaa.. dgn caraa yang xmaw melayan, aq pon malas laa.. end call.. lps dr call dya 2.. mood ku trus brubah.. malas mo smbut apaa2 lg.. sbb dyaa org 1st yg bawak aq pg smbut new year.. b4 ne, aq xpnh la ada prasaan maw smbut new year.. ntah paa ja best.. so smlm, aq t'igt dyaa.. aq xtaw laa maw buat apaa ngn relationship kami ne.. apa2 pon, aq kena jugak lupakan dia... :) u must be strong LALA...

AZAM BARU ?
apaa azam baru kamu sumaa ? mst lain2 kan azam kitaa? azam boleh d share kaa? sbb smlm ada org ckp ngn aq azam barunyaa adalah rahsia... hmm.. smlm aq da berazam.. lepas wish sumaa new year ngn sumaa org.. aq berdoa dengan azam baru aku...

1. aku maw menjadi pelajar cemerlang, teruskan...
2. aku maw buat parents aku happy ngn apa yang aku buat.
3. aku xmau menyusahkan orang lagi.
4. aku tidak akan ada perasaan dengan mana2 lelaki sebelum aq grade DIPLOMA ni.
5. aku akan cuba lupakan dia.

harap dengan azam baru kamu, semua akan jadi kenyataan.. AMIN...

I just got this word..
In 2010 I loved someone, got hurt, made countless stupid decisions and expected to much. In 2011, I'm moving on..